Aktiviteter i TanzaniaTanzania erbjuder en variation av aktiviteter, från safari till bergsbestigning. Är du sugen på att se elefanter i Tarangire eller lejon i Lake Manyaras Nationalpark? Eller varför inte se flamingodans i Great Rift Valley. Kilimanjaro reser sig majestätiskt i norra Tanzania om du vill utmana dig själv och uppleva fantastisk växtlighet. Ta en båttur till ön Zanzibar och njut på en av världens vackraste stränder. Dofterna av alla världens kryddor i Stone Town eller mata jättesköldpaddor på Prison Island.

Utomhusaktiviteter
Utomhusaktiviteter finns det gott om i Tanzania. Att utforska savannen och se de vackra djuren är populärt. Safariresor för att se lejon eller elefanter, till och med flamingos dansa finns att se. Tarangire nationalpark är ett val när den torra perioden är, då kommer djuren i horder dit. Elefanter, bufflar och lejon är bara en del av de djur du kommer att se. Serengeti i norra Tanzania, den mest kända savannen på sina 14763 km² stora yta, är populärast men det finns många fler parker att se.

Tanzania ligger på Afrikas östkust med tillhörande ögrupp Zanzibar. Landet består mestadels av grässavann. Savanner utgör mycket av de aktiviteter du kan göra i Tanzania. Många bolag har safariresor av olika slag beroende på vad du vill se och uppleva. Du kan även upptäcka landet genom att resa till Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Där finns expeditioner som planerar din vandring uppför berget och du får uppleva höga höjder och unik vegetation. Indiska oceanen ligger vid Tanzanias kust, där ögruppen Zanzibar finns med sin rika historia och fantastiska stränder.

Lake Nakuru erbjuder en uppsjö av flamingos. Det brukar kallas fågelskådarnas paradis tack vare den mängd av fåglar som samlas här. Det finns givetvis andra djur att se men det är flamingofåglarna som är huvudattraktionen. Vill du inte se fåglar är Mnarani Marin Turtle Conservation Pond stället du kan besöka för att se sköldpaddor. Det här reservatet ligger på Prison Island utanför Zanzibar. Ett gammalt fängelse omgjort till ett turistmål där jättesköldpaddor lever och frodas.

Kilimanjaro är en utmärkt aktivitet om du vill uppleva spänning och utmaning. Olika expeditioner finns att tillgå för den som vill bestiga Afrikas högsta berg. En extraordinär upplevelse får du i de olika etapperna på vägen upp. Den urgamla vulkanen erbjuder varierande nivåer och kan stanna för att beskåda de vackra vyerna över Tanzania. Du kan välja svårighetsgrad på de olika rutterna, som t.ex ”Coca-cola-rutten eller ”Whiskey-rutten”.

Sen finns Zanzibar om du vill se kritvita stränder och turkost vatten. Äta på restaurang mitt i havet eller mingla i trånga gränder i Stone Town. Lyxa till det med en spadag på ett av Zanzibars lyxhotell om utomhusaktiviteter inte lockar. Zanzibar är känd för sina kryddor. Du får en kulinarisk upplevelse på de flesta restauranger som erbjuder mestadels fisk men annan god mat också. Du kanske vill uppleva Tusen och en natt i Mtoni Palace, en guidad rundtur bland ruinerna med musik och dans. Zanzibar är en fantastisk ö med sina småöar runtomkring. Varför inte uppleva det med en Daladala.

politics